Noma Bar (UK) geeft 4 juni een presentatie

Ilustrator/grafisch ontwerper Noma Bar (Israel, 1973) brengt in zijn werk alles terug tot de essentie. Met een kleine aanpassing of door beelden te combineren, transformeert hij een herkenbaar beeld in een prikkelend nieuw beeld.

Noma Bar kijkt naar de wereld en zijn omgeving op een speciale manier. Hij is gefascineerd door tijd en het exacte moment dat iets veranderd. Hij werkt non-stop en maakt schetsen die hij later uitwerkt in prints, uitsneden of zelfs driedimensionale werken. Silhouetten zijn belangrijk in zijn werk, evenals het ‘verbergen’ van beeld in andere beeld.

Hoewel Noma Bar vooral vrij werk maakt, is zijn visuele poëzie ook te zien in kranten en tijdschriften, van The New Yorker en The Guardian tot Wallpaper en de Volkskrant. Hij maakte ruim 100 magazine covers, publiceerde ruim 550 illustraties en twee boeken: Guess Who-The Many Faces of Noma Bar en Negative Space.
Noma tekent alle illustraties voor Chineasy, een methode om Chinees te leren lezen door Chinese karakters te leren herkennen met behulp van eenvoudige illustraties.