Claudie de Cleen geeft 27 mei een presentatie

Claudie de Cleen (Zaandam, 1968) begon rond 2000 in opdracht te illustreren. Daarvoor maakte ze, opgeleid aan de Rietveld Academie en de Jan van Eyck-academie, vooral vrij werk en boekjes in kleine oplage. De deadlines die de opdrachten met zich meebrachten bleken voor haar het tegenovergestelde van een probleem.

Op het moment werkt ze onder andere voor de Volkskrant, de Vpro Gids en Vrij Nederland. Daarnaast tekent ze voor kinderkledingmerk Imps&Elfs en vormt ze samen met Tammo Schuringa en Corinne Bonsma het tekencollectief Drawing Apart Together. Voor Blvd tekende ze een maandelijkse column Another Claudie Day.

Claudie heeft zich nooit kunnen en willen binden aan één enkele tekenstijl. Ze voelt zich vrij om een bepaalde techniek in te zetten, al naar gelang de opdracht en haar stemming. Het idee achter een illustratie is misschien wel haar duidelijkste signatuur. Ze is niet bang om een persoonlijke invulling aan het onderwerp te geven of een mening door te laten schemeren. Haar wereldbeeld is soms wat bewolkt, maar met de nodige humor weet ze het voor zichzelf en gelukkig ook voor opdrachtgevers leuk te houden. claudiedecleen.com