Peter Van den Ende (BE) geeft een presentatie

Peter Van den Ende (1985) is een Vlaams auteur en illustrator. Hij vindt de inspiratie voor zijn imaginaire wereld in zijn eigen leven. Hij transformeert de dingen die hij bewondert, en ervaart en verlangt in een alternatieve versie van de werkelijkheid in gedetailleerde tekeningen. Hij houdt van betekenis en symboliek, en hoewel hij voor alles wat hij tekent een verklaring heeft, verkiest hij dat de lezer er zijn eigen interpretatie aan overhoudt. Zijn verhalen zijn bedoeld om het kind in mensen van alle leeftijden te verwonderen.

Peter Van den Ende volgde kunstonderwijs aan het H. Pius X-instituut in Antwerpen. Daarna studeerde hij biologie en werkte hij twee jaar als natuurgids op de Kaaimaneilanden. De onderwaterwereld daar vormde een belangrijke inspiratie voor zijn graphic novel Zwerveling

Zwerveling (Engelse titel: The wanderer) is door The New York Times uitgeroepen tot een van de 25 beste kinderboeken van 2020, lees meer… Peter Van den Ende kreeg in 2020 een Zilveren Penseel voor Zwerveling dat ook is genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2020.

Stad uit Zwerverling – © Peter Van den Ende