Steef de Jong geeft een presentatie

Steef de Jong (1983) is theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar. In zijn werk zoekt hij graag de grens op tussen kunst en kitsch, ratio en sentiment, realiteit en fantasie, subtiele details en grote gebaren. Zijn zelfgemaakte pop-up decors zijn een essentieel onderdeel van zijn voorstellingen.

Helaas kan Steef zijn werk niet presenteren op zaterdag 22 augustus 2020, de nieuwe datum voor de Illustratie Biënnale 2020. Wij hopen dat we wel zijn mooie decorstukken kunnen laten zien.

Zijn voorstelling SISI BOY (over de Oostenrijkse keizerin Sisi) ging in februari 2020 in première. Trouw: “Met De Jong laten wij ons meevoeren in een fantasiewereld, die met een razend knap in elkaar geknutselde vormgeving magisch kan transformeren. (…) Om verliefd op te worden.” Steef won onder andere de prijs voor de Beste Voorstelling van De Parade (2014), de Theater Award van het Fringe Festival Perth (2015), De Olifant, kunst- en cultuurprijs Haarlem (2016) en de Mary Dresselhuys Prijs (2017). steefdejong.nl

Steefs Operette Uurtje, foto: Jan Sol