Film: Farewell | Affiche: Dalou van Eembergen

Dalou over de keuze voor de documentaire Farewell (2009) van Ditteke Mensink

“De laatste tijd ben ik best veel bezig met het tekenen van machines. Ik vond de beelden van de enorme Graf Zeppelin dan ook erg mooi. Ik vond het ook wel vrij bizar om de oude beelden van de vlucht van het luchtschip te zien en hoe dat grote ding vrij laag over het land vloog. Ook vond ik het fijn om te zien hoe steeds vanaf het land zich dolenthousiaste menigtes vormden en hoe ze zo uitbundig met zakdoeken naar de zeppelin zwaaiden. Bij deze beelden werd er voorgelezen uit de reisboeken van Lady Hay en ik bewonder hoe ze het aandurfde in een zeppelin te stappen en hiermee een reis rond de wereld te maken.
Hierbij was ze ook nog eens de eerste vrouw die dit ooit deed en ook nog met een man aan boord waar ze hevig verliefd op was, maar waar ze niet bij kon zijn. Ergens ergerde ik mij er af en toe aan hoe dwepend ze over hem deed, maar ik had ook met haar te doen. Ik vond het heel triest hoe ze eigenlijk haar hele leven zo ongelukkig was in de liefde en op het laatst in haar eentje in haar slaap stierf.”