Workshop met Clemens den Exter

Clemens den Exter komt voor de Illustratie Biënnale 2021 over uit New York. Hij geeft zaterdag 29 mei een workshop voor illustratoren, georganiseerd door de Illustratie Biënnale i.s.m. Beeld en Geluid in Hilversum.

Vissen naar inspiratie vraagt tijd en geduld. Surfend op het internet vinden we een overvloed aan inspiratiebronnen. Het aanbod lijkt oneindig maar dankzij ‘slimme’ algoritmen bestaat er helaas geen toeval meer op het world wide web. De deelnemers gaan op zoek naar inspiratie in de collectie van Beeld en Geluid. Ze gebruiken deze als ‘omgeving’, zoals Clemens zijn woonplaats New York gebruikt en bespreken hun werk met hem.

Ben je illustrator en wil je deelnemen aan deze workshop?

Vul dan het formulier in of stuur een mail organisatie@illustratiebiennale.nl

  Het toeval van de straat

  Clemens den Exter is altijd op zoek naar analoge inspiratiebronnen. Hij laat zich inspireren door echte verhalen en beelden die in New York op zijn pad komen. Hij verkent graag nieuwe plekken in de stad en herkent onverwachte gezichten en karakters in objecten zoals huizen, rommel op straat maar ook in bidets en wasbakken. Altijd op stap, met een camera in de aanslag, creëert hij zijn eigen beeldarchief. Hieruit put hij de ideeën voor karakterontwerpen. Dit leidt tot nieuwe spontane en originele beelden. Bij gebrek aan een werkplaats verzamelt Clemens op straat gevonden stukken hout in allerlei vormen, van pollepels tot gebroken drumstokken.
  New York is een draaideur van komen en gaan. Daarom zijn er in de chique buurten van Brooklyn, zoals Park Slope, altijd wel delen van weggegooide meubels en tafels te vinden. Clemens’ creaties krijgen een eigen gezicht door de toevallige keuze van de onderdelen.

  Wat: Workshop door Clemens den Exter
  Wanneer: zaterdag 29 mei, om 14.00 uur
  Waar: Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum
  Kosten: € 25,- (maximaal 10 deelnemers)
  Organisatie: Illustratie Biënnale i.s.m. met Beeld en Geluid