Download sample packs van Gees Voorhees en TRIK©

Illustratoren Gees Voorhees en TRIK© maakten speciaal voor Beeld en Geluid en de Illustratie Biënnale 2021 een sample pack met twintig unieke fragmenten uit de Open Beelden collectie van Beeld en Geluid. In dit open mediaplatform, dat toegang biedt tot audiovisuele collecties die eenvoudig hergebruikt kunnen worden, gingen ze op zoek naar inspirerende en verrassende bewegende beelden.
De sample packs zijn dé manier om in aanraking te komen met het rijke archief van Beeld en Geluid. Je kunt ze downloaden en de beelden gebruiken zoals je wil: knip, plak, vervorm, verkleur, voeg toe, haal weg en geef je creativiteit de ruimte om tot iets nieuws en eigens te komen. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Pareltjes van TRIK©

“Wat een feest om te kunnen graven in het archief van Beeld en Geluid. Gezien mijn werk als politiek cartoonist heb ik de kans gegrepen om op termen te zoeken die (natuurlijk) te maken met mijn vak en inspelen op de actuele politieke situatie. Met hilarische en soms ook verontrustende uitkomsten als resultaat. Voor iemand die voortdurend bezig is met het gebruiken van metaforen in zijn werk is dit natuurlijk heerlijk. Je gaat toch anders kijken naar de filmpjes als je weet wat de zoekterm is geweest. Ik vind het stuk voor stuk pareltjes. Enjoy!” Download het sample pack van TRIK©.

De Gees Voorhees-vibe

“Vaak hangt mijn werk samen met een belevingswereld waar ik helemaal in ben gedoken. Dat kan betekenen dat ik een film heb gezien, een podcast heb geluisterd en dat iets me vervolgens in de greep houdt. Ik verzin hier beelden en verhalen bij, en die dienen dan weer in meer of mindere mate als basis voor mijn illustraties. Ik probeer hier altijd wel de grappige kant van de zaak te benadrukken; ook als het om een duistere kant van de popcultuur gaat. Vaak zijn de dingen die ik lees- luisteren kijk amerikaans, maar dit is vooral doordat het een eindeloze put lijkt! Bij het samenstellen van deze sample pack heb ik vanuit dezelfde fascinatie naar beeld gezocht en ik was blij te zien dat ik volledig in mijn behoefte werd voorzien. Ik heb naar de humor gekeken, of het dicht bij huis voelde of juist helemaal niet, en natuurlijk speelde het visuele aspect ook een grote rol! Ik denk dat deze collectie een goede Gees Voorhees-vibe heeft, en dat liefhebbers van ‘dark history’ hier wel iets mee kunnen.” Download het sample pack van Gees Voorhees.

500 katten op internationale tentoonstelling, 1 januari 1974 Polygoon-Profilti